Hozzávalók:
10 dkg lereszelt alma
10 dkg reszelt sárgarépa
2 evőkanál melasz
2 evőkanál kukoricacsíra olaj
10 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kávéskanál tengeri só
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra (6-os fokozat), egy nagyobb darab alufóliát hajtsunk ketté, és vékonyan vajazzuk meg. Az almát, a répát, a melaszt és az olajat alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, a lisztet és a sót, és gyúrjuk homogén masszává. Borítsuk a dupla réteg alufóliára, és terítsük ki, mint a pizzatésztát. Tegyük a sütőrácsra, és süssük 20 percig, míg aranybarna nem lesz. Ha kihűlt, törjük kisebb darabokra, és úgy kínáljuk lovunknak


10 dkg lereszelt alma
10 dkg reszelt sárgarépa
2 evőkanál melasz
2 evőkanál kukoricacsíra olaj
10 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kávéskanál tengeri só
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra (6-os fokozat), egy nagyobb darab alufóliát hajtsunk ketté, és vékonyan vajazzuk meg. Az almát, a répát, a melaszt és az olajat alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, a lisztet és a sót, és gyúrjuk homogén masszává. Borítsuk a dupla réteg alufóliára, és terítsük ki, mint a pizzatésztát. Tegyük a sütőrácsra, és süssük 20 percig, míg aranybarna nem lesz. Ha kihűlt, törjük kisebb darabokra, és úgy kínáljuk lovunknak
Hozzávalók:
*1 csésze reszelt sárgarépa
*1 reszelt piros alma
*2 evőkanál kukoricaolaj
*1/4 csésze melasz
*1 evőkanál só
*1 csésze zabpehely
*1 csésze liszt
Kapcsold
be a sütőt és hagyd felmelegedni 200 fokra.Amíg melegszik a sütő,addig
láss munkához1gyúrd össze a sárgarépát,az almát,a kukoricaolajt és a
melaszt.Ha megvan rakd hozzá a zabpelyhet,a lisztet végül a sót.Sodró
fával nyújtsd ki a tésztát,és sütőformával szurd ki.A felmelegített
sütőben 20 percig süsd,ha szép barna a teteje akkor kiveheted.Ha kihűlt
veheted a finom csemegét a lovadnak.
Lócukorka:
Hozzávalók:
*200 g teljes kiörlésű liszt
*150 g korpás zabpehely
*225 g cukorrépaszirup vagy méz
a
teljes kiőrlésű lisztet és zabpelyhet össze keverjük a
cukorrépasziruppal,ha nincs,akkor mézzel.Összegyúrjuk a hozzávalókat és
kinyújtjuk sodrófával kb. fél centis vastagságra.Utána a
süteményformával kiszaggatjuk a tésztát.Tapsibe tesszük és 200 fokon
megsütjük.
Hozzávalók:
*3 nagy sárgarépa
*3 alma(vagy banán,ill. körte)
*1 kg zabpehely
*fél liter víz
*2 gyógynővényes cukorka
Először
a cukorkát old fel meleg vízben.Az almát és a sárgarépát reszeld le és
keverd össze zabpehellyel.Aztán add hozzá a cukros,szirupos oldatot
is.Ha túl lágy és ragados lett,akkor tegyél még hozzá zabpelyhet.Hagyd
állni kb. egy félórát.Utána lehet formázni és berakni a sütőbe.Kb.egy
másfél óra kell,míg 200 fokon megsül,közben forgasd is meg.
Jó étvágyat kívánok a paciknak! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése