2012. június 22., péntek

Lósüti receptek

 Hozzávalók:
10 dkg lereszelt alma
10 dkg reszelt sárgarépa
2 evőkanál melasz
2 evőkanál kukoricacsíra olaj
10 dkg zabpehely

10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kávéskanál tengeri só
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra (6-os fokozat), egy nagyobb darab alufóliát hajtsunk ketté, és vékonyan vajazzuk meg. Az almát, a répát, a melaszt és az olajat alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, a lisztet és a sót, és gyúrjuk homogén masszává. Borítsuk a dupla réteg alufóliára, és terítsük ki, mint a pizzatésztát. Tegyük a sütőrácsra, és süssük 20 percig, míg aranybarna nem lesz. Ha kihűlt, törjük kisebb darabokra, és úgy kínáljuk lovunknak


Hozzávalók:
*1 csésze reszelt sárgarépa
losuti.jpg
*1 reszelt piros alma
*2 evőkanál kukoricaolaj
*1/4 csésze melasz
*1 evőkanál só
*1 csésze zabpehely
*1 csésze liszt
Kapcsold be a sütőt és hagyd felmelegedni 200 fokra.Amíg melegszik a sütő,addig láss munkához1gyúrd össze a sárgarépát,az almát,a kukoricaolajt és a melaszt.Ha megvan rakd hozzá a zabpelyhet,a lisztet végül a sót.Sodró fával nyújtsd ki a tésztát,és sütőformával szurd ki.A felmelegített sütőben 20 percig süsd,ha szép barna a teteje akkor kiveheted.Ha kihűlt veheted a finom csemegét a lovadnak.



Lócukorka:
Hozzávalók:
*200 g teljes kiörlésű liszt
zab.jpg
*150 g korpás zabpehely
*225 g cukorrépaszirup vagy méz
a teljes kiőrlésű lisztet és zabpelyhet össze keverjük a cukorrépasziruppal,ha nincs,akkor mézzel.Összegyúrjuk a hozzávalókat és kinyújtjuk sodrófával kb. fél centis vastagságra.Utána a süteményformával kiszaggatjuk a tésztát.Tapsibe tesszük és 200 fokon megsütjük. 


Hozzávalók:
*3 nagy sárgarépa
*3 alma(vagy banán,ill. körte)
*1 kg zabpehely
*fél liter víz
*2 gyógynővényes cukorka
Először a cukorkát old fel meleg vízben.Az almát és a sárgarépát reszeld le és keverd össze zabpehellyel.Aztán add hozzá a cukros,szirupos oldatot is.Ha túl lágy és ragados lett,akkor tegyél még hozzá zabpelyhet.Hagyd állni kb. egy félórát.Utána lehet formázni és berakni a sütőbe.Kb.egy másfél óra kell,míg 200 fokon megsül,közben forgasd is meg.
lo-suti.jpg
Jó étvágyat kívánok a paciknak! ;)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése